FAGETS/LINJENS INNHOLD

SWITCH er linja for deg som liker å utforske luftige svev, balanse og kroppskontroll - til alle årstider! 100+ dager på snø og årskort i 7 alpinanlegg - her jibber vi på ski og brett i noen av landets beste parker. Både Hemsedal, Geilo, Ål, Hallingskarvet Skisenter- Sudndalen og Nesbyen ligger like i nærheten. I tillegg har vi en kjempefin park i Golsbakken – kun 200 meter fra skolen. Beliggenheten vår byr på fantastiske muligheter, og vi har opplegg som gir både nybegynnere og eksperter de beste forutsetninger til å utvikle seg.

Skolen har også rail park med egen snøkanon i hagen, så snøen kommer tidlig hos oss! I tillegg til å kjøre mye i park, vil vi på gode pudderdager også bevege oss utenfor løypene. Så i løpet av året vil du også få opplæring i snøskred og off-pistekjøring.

Andre aktiviteter på høsten er grunntrening, stisykling, stuping og turn i Numedal, surfing på Stad, slakkline, trampoline, styrketrening og skating. Det blir også en langtur til Zillertal Mayrhofen/Hochfugen - et fantastisk off-piste område og samtidig med noen av Europas beste parker!

 

Etter jul har vi 4 dager i uken på snø!I løpet av året har vi 5 linjeuker. De tre siste kommer etter jul.

* Stad/Hoddevika: Man-fre. 4 overnattinger. Første linjeuke reiser vi til Lapoint surfcamp på Stad. Her surfer vi hver dag sammen med instruktører fra Lapoint, skater, står på longboard, går turer, har høytlesning, spiller kort, lager mat og masse, masse mer. Her er det stort sett bare oss - så her er det perfekt å være denne første uken sammen - her blir vi fort bedre kjent med hverandre!

*Hallingdal: Man-fre. Dette er første linjeuken der vi er på snø hver dag - hele dagen! Parkene har begynt å komme opp hos alpinanleggene rundt om i dalen (Geilo åpnet 30. September 2016!) og denne uken bruker vi til å bli litt kjent med snøen, skiene og brettene igjen etter sommeren. Vi bor på skolen og prøver å reise litt rundt – der forholdene er best!

* Østerrike/Zillertal: Man-ons. 9 overnattinger. Den 3. og 4. linjeuka slår vi sammen og reiser på en 10-dagers tur til Østerrike, nærmere bestemt i Zillertal. Dette er en dal med flere veldig bra parker og utrolig gode muligheter for fantastisk offpistekjøring. Ganske så snøsikkert område - så vi risikerer fort å få et godt snøfall mens vi er der:) Fantastisk flott tur der det er bare å velge - park eller pudder! I tillegg til å kjøre off-piste i forskjellige anlegg, er vi også i Vans Penken Park i Mayrhofen og Betterpark i Kaltenbach som er noen av Europas beste parker! Fantastisk flott tur der det er bare å velge - park eller pudder!

* Feten/Hemsedal: Man-fre. 4 overnattinger - Siste linjeuke reiser vi til Hemsedal. Denne uken kjører og jibber vi i vårslusjen i parkene og bakkene i Hemsedal. Denne uken Bor vi på Feten seter inne i Grøndalen, som er kun 10 minutter fra bakken. Her blir det lange dager i parken, bygging av backcountrykickers, grilling, sol og mye hygge og sosialt!

Klikk på linkene under og bli bedre kjent med skimulighetene rundt skolen:
Gol Skipark   500 m fra skolen
Hallingskarvet Skisenter - 55 min fra skolen
Hemsedal Skisenter - 30 min fra skolen
Ål Skisenter - 25 min fra skolen
Nesbyen Alpinsenter - 40 min fra skolen
Geilo Skisenter - 45 min fra skolen

Håper vi sees til høsten!  Velkommen til et år som er som er mye mer enn bare linjefag...

SPESIELLE KOSTNADER

For skoleåret 2017|18 er linjekostnad kr 27.500,-

STARTDATO
27.08.2017

SLUTTDATO
13.05.2018

KURSTYPE
Helårs

Petter Jacobsen

Linjelærer


Glad i alt som har med vinter.

Faglærer m/tillegg som alltid har jobbet med ski og brett.

Har vært jibbelærer på Switch siden 2007.

Petter "går over" på Sykkel&XSport fra august 2017

Kjetil Børtnes

Linjelærer


Elsker å være på ski – park eller pudder.

Bachelor m/tillegg fra Nih og Lærerhøgskolen.

Har vært jibbelærer på Switch siden 2007.

UNDERVISNINGEN

På en folkehøyskole møter du en undervisningsform som nok er ganske forskjellig fra det du er vant til fra vanlig skole. Her er det ikke bare læreren som lærer bort. Vi lærer ofte like mye av hverandre.

Både jenter og gutter, nybegynnere og viderekommende er like velkomne som elever på linja. Det er interessen, initiativet og lysten til å lære som er det viktigste! Målet er at alle skal ha det morsomt. Gode opplevelser, mestring og fellesskap skal hjelpe og støtte deg i utviklingen.

Kunnskapene og erfaringene du gjør på alle plan i løpet av dette året kan komme godt med i mange situasjoner senere i livet.

5 LINJEUKER

  • 1 uke med surfing på Stad
  • 1 uke på snø i dalen
  • 2 uker til Østerrike
  • 1 uke på ”vårsnø” i Hemsedal 

UTENLANDSTUREN

I februar reiser vi til Østerrike, nærmere bestemt Zillertal. Et pudderparadis som er relativt snøsikkert på denne tiden av året. Hochfugen er her et av flere alternativer. På denne turen har vi også alltid med oss dyktige guider som kjenner terrenget og som lukter seg frem til den gode snøen og de fine linene sammen med oss.  Når vi skal tilbringe nærmere to uker der nede, er vi ganske så sikre på at det blir litt løssnø på oss.

Når vi ikke kjører i offpisten – drar vi i parken. Da har vi også flere og velge mellom – blant annet:

Området har veldig bra logistikk i forbindelse med heisanleggene. Så busser og tog frakter oss fra døra og akkurat dit vi har lyst til å reise. Det er bare å velge – park eller pudder!

JENTER & GUTTER
ALLE NIVÅER
BRETT ELLER SKI
“EGET” SKITREKK
JIBBING & OFFPISTE
100+ DAGER PÅ SNØ
HAGESETUP
EGEN SNØKANON

LINJEREISE:
ZILLERTAL