REIS er for deg som er sporty, engasjert og nysgjerrig på hvordan folk lever andre steder og i andre kulturer. Du er bitt av reisebasillen. Du liker mennesker, natur, utfordringer og at det skjer noe rundt deg.

Med kunnskap i “bagasjen”, reiselyst og lopper i blodet er det vel bare å dra i vei? Hvor skal vi reise? Bergen? Roma? Eller et sted i Afrika? Du er med og bestemmer. Program for alle turer blir og utarbeidet i fellesskap.

Linja vil gi deg grunnkunnskaper innen geografi, kulturforståelse, kommunikasjon og service. Turplanlegging er viktig - god planlegging  og tilrettelegging gir gode reiseopplevelser! Når vi kommer hjem fra tur eller en aktivitet bruker vi tid på dokumentasjon gjennom bilde og tekst.

Skolen ligger i en av landets største reiselivsregioner med mange aktiviteter innen sport og natur. Når snøen kommer står ski -og snøaktivitet på programmet. Du skal ut – se, oppleve og prøve ut mye av dette. Reising krever at en er i brukbar form, så det blir lagt vekt på fysisk aktivitet..
Utflukter og naturopplevelser kan være rafting, sykling, klatring, fjellturer, kanopadling, overnatting utendørs, riding, leirdueskyting m.m.  Vi drar også på bedriftsbesøk til overnattingsbedrifter, skianlegg, museum og aktivitetsselskaper.

Anne-Grethe Ulshagen

Linjelærer Reis og assisterende rektor


Anne-Grethe er ansvarlig for reis-linjen på skolen. Hun har vært ansatt her siden 1992 og har i tillegg stor erfaring fra reiselivsbransjen. Hun er i tillegg et råskinn på ski!

UNDERVISNINGEN

Undervisningen er prosjektbasert. Samarbeid vektlegges. Ikke bare lærer som underviser. Vi  lærer også av hverandre, Teoristoff knyttes opp mot turer og aktiviteter. Tre dager i uka har vi linjefag + 5 hele linjeuker i løpet av skoleåret.

 

5 LINJEUKER

I løpet av skoleåret har vi 5 linjeuker.

Slik kan disse ukene se ut:

  • Storby i Europa
  • Ukestur til varmere strøk
  • Vinteruke
  • To uker backpacing/interrail i smågrupper

BACKPACK·INTERRAIL

I april drar vi på 2 ukers backpacking/interrail i Europa. Dette er nok høydepunktet i året. Turen planlegges og gjennomføres i smågrupper på 3-4 elever. «Endestasjonen»,en storby i Europa, er felles for alle. Her er vi sammen et par dager før vi drar samlet hjem.

HORISONT

OPPDAGELSE

BACKPACK

STORBY

KULTUR

NATUR

SKI & BRETT

MINNER FOR LIVET

INSPIRASJON