BALANSE – personlig utvikling.

Dette er en linje hvor vi bruker kropp og sinn aktivt, med utgangspunkt i deg og den du er. Vi forsker på helheten ved det å være menneske og har fokus på hvordan fysisk aktivitet, kosthold, tanker og følelser har betydning for et godt liv. Dette er linja for deg som søker balanse i kroppen & balanse i livet.

For å få en forståelse av at kropp og sinn henger nøye sammen, kommer vi til å utfordre ulike sider ved oss selv på mange forskjellige måter. Dette gir oss et glimrende utgangspunkt både når det gjelder fysisk utfoldelse, spennende samtaler og personlig utvikling.

Yoga og pilates
Styrker, myker opp og gjør oss mer bevisste på kroppen. Skaper ro, fokus og konsentrasjon.

Positiv psykologi
Vi utforsker det gode liv og ser på menneskelige styrker, ressurser og talenter. Hva skaper velvære, god helse og personlig vekst for nettopp deg?

Samarbeid med andre linjer
Vi samarbeider med flere av skolens øvrige linjer og spesielt Yoga linjen.

Snø, ski og brett
Skolen ligger plassert midt i et lekent vinterland med fantastiske muligheter for å utfolde seg med ski og brett under beina. Leik i snøen er et viktig stikkord. Vi satser på et aktivt uteliv både på tur og i Hallingdals mange skianlegg.

Kosthold
Skape forståelse for hvordan mat påvirker både kroppen og følelsene våre. Vi skal såklart lage masse god og næringsrik mat 

Utfordringer, leik og fysisk aktivitet
Her aner vi store muligheter for å bli bedre kjent med oss selv, kroppen vår, inkludert tanker og følelser. Kanskje er det lurt å komme seg ut av komfortsona en gang i blant? Eksempel på aktiviteter kan være høydepark, snøbading, longboard, sykling, trampoline, meditasjon, klatring, ridning, dans, kampsport, skiturer, slakk line, hopp, stup og diverse sprell.

Kroppspleie
Hvordan kan vi best mulig ta vare på egen kropp? Diverse temaer som massasje, aromaterapi, naturmedisin etc. Debatt om ”det perfekte menneske”.

Tur
Vi befinner oss i et fantastisk turterreng for korte og lengre turer. Vi skal nyte vakker natur og fokuset vårt er kos og hygge. Tur er dessuten et ypperlig utgangspunkt hva gjelder samtale og refleksjon.

STUDIETUR

Vi garanterer en tur til sol og varme med yoga som hovedtema. Eksempler på tidligere turer er spennende Marokko og vakre Mallorca.

SPESIELLE KOSTNADER

For skoleåret 2017/18 er linjekassebeløpet på kr. 26.000,-

STARTDATO

27.08.17

SLUTTDATO

13.05.18

KURSTYPE

Helårs

SEND SØKNAD

Ellen Marie Larsen

Linjelærer


Nina Merethe Hafnor

Linjelærer


UNDERVISNINGEN

Undervisningen er bygd opp etter tema. Et eksempel på tema kan være glede. Ut i fra dette, vil glede være hovedfokus både når det gjelder fysisk aktivitet, kosthold, psykologi osv. den spesifikke uka. Andre temaer kan være sterk, modig, myk, balanse, kjærlighet, frihet, frykt. Du som elev har stor påvirkningskraft hva gjelder hvilke tema vi skal jobbe med i løpet av året.

Vi lærere fungerer som veiledere og lager undervisningsopplegg i samarbeid med klassen. Vi jobber ut i fra tanken om at dere elever har stor erfaring i livet og at vi utveksler erfaringer og lærer av hverandre. Vi legger til rette for at dette kan skje og vil prøve å gi dere noen verktøy for at hver enkelt skal kunne leve et godt og meningsfullt liv ut i fra egne forutsetninger.

Man trenger ingen spesifikk kompetanse eller erfaring for å gå på linja. Alle er velkomne!

UTENLANDSTUR

Vi garanterer en tur til sol og varme med yoga som hovedtema.

4 LINJEUKER

Hallingsprell Vi drar på oppdagelsferd i Hallingdal, boltrer oss i vakker natur, sanker naturlige råvarer og blir kjent med spennende mennesker som bor her. Viktige stikkord for denne uka er flotte og korte fjellturer, bærplukking, hjemmelaget saft og syltetøy, gourmetmat på bål, livsfilosofi og gode samtaler. Mulighetene er mange: Sykkeltur, kanotur, fiske, bading i elv og fjellvann, tur til hytte eller gapahuk, klatring, yoga under åpen himmel og ellers de sprell vi måtte finne på sammen. En uke der alt er mulig i Hallingdal  

Yoga & sol Vi pakker kofferten og reiser til varmere strøk for å fordype oss i yoga. Oppholdet vil også inkludere andre aktiviteter, alt etter reisemål. 

Ski og spa Vi kombinerer ski og brett under beina med deilig egenpleie! Dette bli en aktiv uke i snøen både på tur og i Hallingdals skianlegg. Vi krydrer uka med massasje, aromaterapi, avspenning, naturmedisin og gode ting som gjør godt for både kropp og sjel.

Balanse Denne uka lager elever og lærere sammen. En åpen uke både når det gjelder innhold og reisemål. Vi samler trådene og jobber ut i fra linjas hovedessens.

YOGA & PILATES
KOSTHOLD
KROPPSPLEIE
FYSISK AKTIVITET
POSITIV PSYKOLOGI
SNØ • SKI • BRETT
UTFORDRINGER

LINJEREISE:
YOGA & SOL