Hallingdal

ea1e1b11-85da-457e-871d-cbe2dc5315f9

Velkommen til naturparadiset Hallingdal 

Midt mellom Bergen og Oslo ligger Hallingdal som kan tilby fantastiske opplevelser for den eventyrlystne sjel. Her finner en blant annet majestetiske Hallingskarvet og Hemsedalsfjella som kan lokke med fantastisk utsikt og unike turopplevelser. Videre er dalen omkranset av Hardangervidda mot sør, Aurlandsdalen i vest og Jotunheimen i nord; det er aldri vanskelig å finne et sted å oppleve ekte naturglede i. Vinteren i Hallingdal er lang og stabil hvilket gjør at den snøglade vil få mettet alle sine behov; om det skulle være å gå langrennstur på høyfjellet i månelyset eller kruse ned puddersidene rundt Hemsedalsfjella en tirsdagsettermiddag. Er du en av de som liker å bli trukket opp av en skiheis, vil de over 7 skianleggene i dalen, hvor Hemsedal og Geilo kanskje er blant de mest kjente, gjøre en tilfreds. Over 1 000 km med preparerte langrennsløyper sikrer til slutt at dalen med rette kan kalles et vinterparadis.

Når snøen smelter vekk dukker et enormt stinett seg opp som kan bringe deg dit det skal være til fots eller med sykkel. Med variert terreng, fra flate vidder til steile bergvegger, vil klatreren så vel som fotturisten se seg fornøyd. Mangfoldige elver og vann begynner også å røre på seg og bare ber om å bli fisket i.

Livet i Hallingdal
Midt i dalen finner en Gol Kommune. Det fungerer som dalens naturlige handels- og servicesenter, som dekker de aller fleste behov en måtte ha. Hallingdal Folkehøgskule er også lokalisert her.

For den kulturelt interesserte tilbyr kulturkommunen Ål (som er blitt kåret til Norges neste beste kommune på kultur!) mangfoldige konserter, teateroppsetninger og kinovisninger i løpet av året.

Aktiv fritid
Med fantastiske naturformasjoner omkring oss er det lett å bli gira. For den adrenalinsøkende vil sykkelfestivalen Høkkbilly Høkkfest på Ål eller toppturfestivalen High Camp Hemsedal tilfredsstille behovet. Her er det kort vei til å drive med kiting, klatring/isklatring, downhill- og stisykling også på egen hånd. I tillegg til Hemsedal og Geilo som kjente skidestinasjoner har vi også Hallingskarvet, Nesbyen, Ål , Solheisen og vårt eget skitrekk; Golsbakken. Alle ligger under én times kjøring fra skolen.

Transport til Hallingdal.
Å komme seg til Hallingdal er en enkel prosess. Hver dag går det flere avganger med buss og tog mot Bergen og Oslo.