Hallingdal Folkehøgskule

Velkommen til Hallingdal!

Ett år kan forandre mye! Hallingdal Folkehøgskule må oppleves.

Mitt mellom Oslo og Bergen stopper toget ved Gol stasjon. Plassen har uendelig med muligheter, men er kanskje mest kjent for sine flotte alpinanlegg og langrennsløyper i verdensklasse. Hallingdal består av alt fra lune skoger, høye fjell og åpne vidder. Vi ønsker deg velkommen til fantastiske naturopplevelser og et år litt utenom det vanlige. 

Hallingdal Folkehøgskule er en frilynt folkehøgskole, som ligger i Gol kommune, mellom skidestinasjonene Geilo og Hemsedal. Midt i smørøyet for alle ski, - sykkel- og friluftsentusiaster. Skolen har kapasitet til å ta imot vel 100 elever og eies av Hallingdal Høgskulelag.

På Hallingdal Folkehøgskule bor og lever du i et fellesskap med ungdommer med forskjellig bakgrunn. Internatlivet er selve «kjernen» i folkehøyskolelivet. Å bo så tett sammen gjør at man blir veldig godt kjent på kort tid.  Vårt hyggelige kjøkkenpersonale serverer frokost, lunsj, middag og kveldsmat hver dag.

Du vil oppleve at du øker evnen til medansvar, toleranse og omtanke. Du samler opplevelser og erfaringer – i klasserommet og ute i naturen, på fot- og skiturer, i skianlegg, på ulike arrangement, turer i inn- og utland og ikke minst gjennom livet i internatet.

  • Vi startet vår folkehøyskole i 1959 og har hatt gleden av å ha nærmere 4000 elever på disse 57 årene.
  • Vi er en skole for det hele mennesket. Her er det aktivitetsglede og mestring som er den «røde tråden». Våre grunnverdier er Frihet – Felleskap – Medansvar – Omsorg og Toleranse. Dette har vi med «oss» i all vår undervisning og aktiviteter.
  • Vi tilbyr 11 unike linjer, samt aktuelle og spennende valgfag.

Vi håper du er klar for et grensesprengende år, fylt med glede, latter, utfordringer, vennskap, kjærlighet og en dose galskap.

Du har nå mulighet til å bruke et år på det du virkelig vil!


Velkommen til oss!     

Hallingdal Folkehøgskule – der alt er mulig  

Skolens reglement

De to viktigste reglene våre er:
  • Deltakerplikt. All undervisning og fellesaktiviteter er obligatorisk.
  • Skolen skal være fri for rusmiddel, gjelder også alkohol på skolens område. Bruk eller oppbevaring av narkotika er strengt forbudt etter norsk lov, og medfører utvisning.